top of page
IMG_6391.jpeg

Як надягти компресійні панчохи?

Оновлено: 10 лют. 2023 р.

Вітаю, найкращі!


Вам призначили носіння компресійного трикотажу і ви помітили що все не так просто з його надяганням. Так, дійсно, тут потрібні навички.

Існує три найпоширеніші способи для цього.

1) Звичайне надягання вручну, або за допомогою шовкового настопника.

Компанія Medi, яка довгі роки опіклується удосконаленням теорії та практики застосування компресійного трикотажу, суммуючи досвід лікарів по всьому світу, надає наступні рекомендації з цього приводу



Як правильно вдягати компресійний трикотаж?



Для надягання виробу із закритим носком, перш за все, необхідно вивернути гольфи (панчохи або колготки) навиворіт, але не до кінця, а лише до тієї частини, яка одягається на стопу. внаслідок цього має сформуватися заглиблення, у яке потрібно вставити стопу.

  • Надягніть виріб на стопу. Зверніть увагу на правильне положення п'ятки.

  • Поступово. не перекручуючи. розправте виріб по нозі.

Якщо Ви надмірно розтягнули виріб вгору, то опустіть його вниз до рівня кісточок і потім знову розправляйте, не розтягуючи так сильно.



Для надягання виробу із відкритим носком:

  • Надягніть на ступню ковзне пристосування (шовковий настопник).

  • Зберіть у гармошку верхню частину виробу і надягайте його поверх ковзного пристосування. Поступово, не перекручуючи, розправте виріб по нозі.

  • Видаліть ковзний пристрій для надягання, витягнувши його вперед через отвір на відкритому носку гольфів. панчіх або колготок.

  • Рівномірно розправте виріб на тильній частині стопи так, щоб він досягав основи пальців. Слідкуйте за тим. щоб п'яткова частина виробу знаходилася точно на п'ятці.


Жорстка і ороговіла шкіра на п'ятах часто є причиною пошкодження виробу, так як у процесі надягання п'ятка повинна ковзати через вузьку частину виробу. Будь ласка, звертайте увагу на стан Вашого взуття. Внутрішня поверхня взуття повинна підтримуватись у ідеальному стані. оскільки пошкоджена устілка збільшує тертя і може швидко призвести до пошкодження виробу.



2) Як допоміжний спосіб для полегшення надягання компресійних гольфів і панчох виправдав себе спеціальний пристрій, який називається Батлер.




Він значно полегшує надягання компресії пацієнтам з надлишковою масою тіла та болями у спині та суглобах. Металеві батлери є різних конструкцій та типів. Є навіть спеціальний батлер для надягання панчохи лежачому хворому. На відео нижче - приклад надягання пачохи металевим батлером Medi



3) Гелева муфта - на сьогодні найкращий для нормостенічних та астенічних конституцій тіла.

Ми використовуємо його щодня у професійній діяльності. Doff'n'Donner від Sigvaris.

Потрібен такий? Дайте знати про це лікарю ))


Будуть питання - не зволікайте звернутися!

Бажаю Вам міцного здоровʼя!



Соколов Олександр Володимирович

Судинний хірург, к.м.н.









341 перегляд0 коментарів
bottom of page